tiistai 31. maaliskuuta 2009

Höyryuunilla terveellistä

Höyryuunilla terveellistä ja maukasta ruokaa nopeasti ja vaivattomasti

Höyrykypsennys on hellävarainen tapa valmistaa ruokaa, koska lämpö siirretään ruokaan johtumalla, ei säteilyttämällä. Esimerkiksi vihannesten ja kasvisten rakenne säilyy erinomaisesti ja ero vedessä keitettyihin vihanneksiin on merkittävä. Electroluxin uuneissa 100 % höyryä käytettäessä oletuslämpötila on tarkoin määritelty 96 asteeseen, jolloin mm. proteiinit eivät pilkkoudu ja höyrykypsennys säilyttää täten erinomaisesti ruoan luonnolliset maut sekä vitamiinit ja kivennäisaineet. Vedessä keitettäessä vitamiinit huuhtoutuvat esim. vihanneksista paljon tehokkaammin pois, jolloin ruoan terveysvaikutus jää selvästi huonommaksi. Myös pasta ja riisi kannattaa valmistaa nopeasti ja tasalaatuisesti höyryllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti