torstai 16. heinäkuuta 2009

Energian säästäminen

Energian säästäminen on helppoa. Suurimmat esteet ovat omien mieltymysten muuttamista. Laske huoneiston lämpötilaa alemmaksi asteen tai jopa kaksi. Tässä vaiheessa on useimmilla meillä jo säästäminen unohtunut, kun ajatellaan " enhän minä rupea värjöttelemään. Yhden asteen laskeminen lämpötilassa on noin 5% vuotuisessa sähkölaskussa.

Tuuletus on hyvä tehdä nopeasti ristivedossa.

Käytä kodinkoneita yösähköllä ja vastaus on tarvitsen nämä juuri tunnin kuluttua, joten pesen nämä nyt. Kodinkoneissa suosi A ja A+ luokan koneita. Hinnaltaan nämä koneet ovat hiukan kalliimpia hankkia, mutta sähkön hinta tuskin laskee. Säästöä koko elinkaaren ajan.

Kylmälaitteet olisi hyvä imuroida takaa vuosittain jolloin käyttöikä pitenee ja sähkön kulutus laskee. Jos sinulle ei ole itse sulattavaa pakastinta muista sulattaa säännöllisesti.

Sähkönkulutuksesta noin neljännes menee lämpimän veden lämmitykseen nelihenkisessä perheessä. Normaalikäytöllä energiankulutus on vuodessa suunnilleen
1 000 kWh/asukas.

Hyvä on tehdään tämä helpoksi säästetään lämmityksestä ilmalämpöpumppu, maalämpö, aurinkoenergia, tulisija,takka yms nämä taasen vaativat sijoitusta ja se raha on poissa muualta. Puita polttamalla saadaan hyödyksi n. 1000 kWh/pino-m³. Ilmalämpöpumpun hyöty on riippuvainen pumpusta ja ilmalämpöpumpun asetuksista.

Tässä muutamia ajatuksia kun hankit ilmalämpöpumpun Linkki TM-testiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti